Vrijdag 27 Febr 2015, Rhede, Duitsland – Marcel Esselink.

Na het werk snel naar huis douchen en eten en op tijd weer weg want we gaan vanavond naar Rhede in Duitsland naar het cafe Blues wat een toepasselijke naam is voor een kroeg waar men veel bluesmuziek laat horen en zien.

Deze avond zal een van de bijna Huisorkesten van BmR daar live optreden on-stage dus dat willen we graag meemaken. Vriend Edy is al op tijd bij mij en zo gaan we gezamenlijk richting die Heimat (Duitsland). Daar vinden we in Rhede het cafe al snel en om stipt 21.00 uur begon Kris Pohlmann en band voor een spetterend optreden.

De muziek welke Kris speelt deze avond is vooral afkomstig van zijn laatste CD Taylor road maar toch vergeet hij ook niet zijn vorige CD’s met werk van zijn vorige band en dat hij beinvloed is door status Quo, ZZ Top en the Free vergeet hij ook niet door af en toe een nummer van deze helden te spelen.20150227 Kris Pohlman concert review

Hij speelt lekker rockend en dan weer bluesy muziek ingetogen en ook weer heftig rockend en doordat Kris geregeld nummers inleid met een begeleidende uitleg ontstaat er een intieme band met het publiek een gezonde vorm van wisselwerking waardoor het in de pauze storm liep met de verkoop van CD’s en mochten de bandleden hun handtekening aan de lopende band zetten. Het waren echt grote popsterren voor een avond en je kon ook duidelijk zien en merken dat de bandleden er enorm mee in hun sas waren zowel op als naast het podium. Misschien ook wel omdat Kris zowel bassist Dennis als drummer Roman de gelegenheid geeft om te soleren en daardoor hun kunnen en extra een steentje aan de avond bij te dragen en te delen in het succes.

20150227 BMR concert Kris Pohlman

Al met al geen vervelende avond om mee te maken en toen de drank betaald moest worden met voor ons Nederlanders Duitse prijzen wat betekend dat de rekening enorm meeviel waren we helemaal blij.

 

Kris Pohlmann band: een aanrader