20150330 Tricklebolt EP review

30 maart 2015, Bergentheim – Jeroen aan het Rot. ‘Alle begin is moeilijk’ is een veelgehoorde uitspraak. Maar ook ‘een goed begin is het halve werk’ wordt vaak gezegd. En dat laatste is absoluut van toepassing op de jonge Sallandse band Tricklebolt! Met hun debuut EP ‘Trapped in Rock’n Roll zetten ze hun eerste stap in de muziekwereld. En wát voor stap!

Toen Dewy en ik afgelopen donderdag bij de studio van Vechtdal FM aankwamen om Blues Meets Rock te doen, vonden we in de brievenbus de EP van Tricklebolt. Marcel had de band voor deze avond in de playlist gezet. Van Tricklebolt kwam vervolgens het vriendelijke verzoek om niet het ingeplande nummer, maar een nummer van hun eerste EP te draaien. Als we dan vervolgens een hard-copy exemplaar in de brievenbus vinden, doen we dit natuurlijk met alle liefde!

Over de band
In februari 2014 wordt de piepjonge band Tricklebolt opgericht. De band, bestaande uit Roy Scholten op toetsen, Tim Kampman op gitaar, Daan Pen op basgitaar, David van Keulen op drums en Bastian Pen als zanger en gitarist, is direct een graag geziene gast op verschillende festivals en optredens in Overijssel. Zo stonden ze onder andere op het Bevrijdingsfestival Overijssel, traden ze op in de Melkweg in Amsterdam en waren ze te zien op het Stone Rock festival in Dalfsen. Daar zag en sprak ik de band voor het eerst, aangezien we daar met het Blues Meets Rock-team interviews en opnames aan het maken waren voor onze show.

de nieuwe EP van Tricklebolt: Trapped in Rock’n Roll

Over de EP
Eind september is hun debuut EP ‘Trapped in Rock’n Roll’ uitgebracht. Een cd met 4 harde, maar zeer goed in elkaar zittende bluesrock-nummers. De jongens blijken niet vies van een beetje gitaargeweld. Door het gebruik van een Hammond-orgel in bijvoorbeeld openingstrack Long Road doet de band soms een beetje denken aan grootheden als Boston of Deep Purple. Het tweede nummer I Don’t Care is een flink uptempo song met een sterke gitaarrif, goede solo’s en een lekker stuwende bas. In Mysterious Blond is het Hammond-orgel nog duidelijker hoorbaar. Wederom is de link met bands als Boston gelegd en hier en daar komt er zelfs nog een vleugje The Doors erdoorheen. Afsluiter Desert Thirst is een iets langzamere, blues-song. De band pakt nog een keer goed uit met bijna 6 minuten muzikaal geweld om je vervolgens zeer onder de indruk achter te laten.

Conclusie
Een zeer sterk entree van de Sallandse band Tricklebolt. De EP ‘Trapped in Rock’n Roll’ bevat 4 ijzersterke songs die je direct meenemen naar de jaren ’70. De productie zit zeer goed in elkaar, al valt soms de zang een beetje weg in het gitaargeweld. Tricklebolt laat met deze debuut EP zien waar het toe in staat is. Ze leggen de lat direct hoog voor zichzelf, maar daardoor mogen we nog veel van de band verwachten. Wij gaan de band in ieder geval goed in de gaten houden en kunnen niet wachten op meer nieuw materiaal! Tot die tijd is het genieten geblazen met ‘Trapped in Rock’n Roll’, waarmee de band een veelbelovend visitekaartje achterlaat!