Vrijdag 15 mei 2015, Veenlust – Jeroen aan het Rot. Aanvankelijk zou het optreden van de Ierse blueszanger Johnny Gallagher en zijn Boxtie Band plaatsvinden in discotheek Crazy Horse in Hardenberg. Deze was echter in de week voor het optreden genoodzaakt om vanwege financiële problemen haar deuren te sluiten. Het concert werd verplaatst naar café Veenlust in Bergentheim, waar Gallagher en zijn band op vrijdag 15 mei op het podium stonden.

4 Of A Kind
Daar werd het publiek warm gespeeld door de band 4 Of A Kind uit het Drentse Schoonebeek. Zij wisten met hun covers van o.a. The Black Crowes, The Rolling Stones en Black Sabbath de sfeer er al goed in te brengen. Opvallend is de stem van zanger Rick Oving, die moeiteloos het geluid van Axl Rose van Guns & Roses, Brian Johnson van AC/DC of Ed Kowalczyk van Live weet te imiteren. Ook de gitaarsolo’s van gitarist Geert Kruit waren nauwelijks van het origineel te onderscheiden.

Johnny Gallagher & The Boxtie Band
Daarna was het tijd voor het optreden van Johnny Gallagher. Althans, dat dacht het publiek. Johnny zelf nam ruim de tijd om met zijn fans in gesprek te gaan, waardoor het vrij lang duurde voor zijn optreden begon. Maar uiteindelijk stond de imposante verschijning op het podium.

Johnny Gallagher en The Boxtie Band openden hun optreden met het rockende ‘Going Home’. Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat dit een bijzondere avond zou worden. Naast veel eigen werk liet Gallagher goede covers horen zoals o.a. House Of The Rising Sun (bekend van The Animals) en Can’t Help Falling In Love (bekend van Elvis). Gallagher en zijn Boxtie Band (bestaande uit o.a. zijn broer Pauric Gallagher en drummer Sean O’Reilly) zijn perfect op elkaar ingespeeld en weten samen een zeer strakke en unieke bluessound neer te zetten. Hoogtepunt van de avond was zijn versie van Free Bird (bekend van de Amerikaanse band Lynyrd Skynyrd).

B.B. King
Een kort moment werd stilgestaan bij blueslegende B.B. King, die in de nacht van 14 op 15 mei op 89-jarige leeftijd overleed. Over de blueszanger zegt Gallagher: ‘Er zijn artiesten die je speelt en er zijn artiesten waar je naar luistert. B.B. King is een artiest waar je naar luistert’. Toch kon hij het niet laten om King’s Lucille te spelen, waarmee hij een waardig eerbetoon aan de overleden blueszanger gaf.

Blues in Bergentheim
Johnny Gallagher en The Boxtie Band hebben Bergentheim een flinke portie blues bezorgd. Ze wisten de volle zaal goed los te krijgen en genoten zichtbaar van hun optreden. En dat was absoluut wederzijds!