20150503 Mazy Lane

3 maart 2014, Wielen – Dewy Mulder. tijdens een gezellige donderdagavond in de studio vonden we op de posttafel een mooi pakketje voor Blues meets Rock. Tegenwoordig krijgt een radioshow de nieuwe cd’s vaak via de mail met een download link, hoe fijn is het dan om weer eens een echte old school cd met mooi verhaal te ontvangen. Dit verdient het om gepubliceerd te worden als eerste CD review op de nieuwe BMR-site.

Over de Band

De band Mazy Lane is door Renee Lopez (van de Graaf), oud bassist van o.a. Bertus Borger, Herman Brood en Barry Hay, in 2005 opgericht als muziek project. Een project met zanger Leo Scheffers en Geert Jan Westenbrink en uiteraard de nodige gast muziekanten. Voor Mazy Lane zijn er al twee albums uitgebracht in 2006 (Mazy Lane) en in 2011 ( What you measure with a Clock).

Album Cover

Over het Album

Het derde album, is vooral een project van Leo en Renee geworden. Je kan zien dat er veel aandacht is besteed aan de hoes en de CD. Leo en Renee staan relaxt tegen een gele muur aan de binnenzijde van de hoes, welke muur op de voorzijde doorbroken wordt zoals de titel van het album aangeeft.

Ik heb het album zeker zo’n 3 keer moeten beluisteren in de auto om een goed beeld te vormen, koop het album en schrijf het niet bij de eerste indruk af! Hij blijft je verassen en wordt er zeker beter op.

Er is veel variatie te vinden in dit album, eigenlijk is er voor ieder wat wils! Naast de protest songs met een echte rock vibe, is er bijvoorbeeld ook gekozen voor vette slide gitaar in het nummer ‘on the look out’ welke een heel andere sfeer neerzet. Ook kan een snufje pink floyd niet ontbreken in een aantal nummers, waardoor through the bricks een nog betere lading krijgt in bijvoorbeeld het nr. ‘ how you see me’ en de engelse bob mag ook niet ontbreken en doet zeker niet onder voor de rest in het nummer ‘ in every live’. Je kan horen dat er aandacht besteed is aan de harmonie van stemmen, gitaar en bas, wat een beetje op de achtergrond valt zijn de drums waardoor er af en toe wat leegte valt.

Al met al een mooi project van Leo en Renee.

Conclusie

Dit derde album van Mazy Lane is een aanrader voor de liefhebber van Nederlandse alternatieve muziek van de goede oude tijd, maar ook voor liefhebbers van de nieuwe alternatieve scene. Dit bewijst dat er altijd leven is na de glorie dagen en je nooit moet stoppen met muziek maken!