13 maart 2015, Winterswijk – Marcel Esselink. En dan ligt er een mailtje in de bus dat je aan de beurt bent om een CD te bespreken in deze rubriek op de Blues Meets Rock site. Heb vaak wel een uitgesproken mening over muziek en met name blues en rock, maar een CD recensie schrijven is voor mij ook nieuw. Heb natuurlijk al wel veel onzin geschreven en ook wel zinnige story’s, maar dit is toch wel serieuze andere koek.

Over de Band

Levee Dwellers. Een nieuwe band? Nee, dat niet. Wel een nieuwe naam. Om verschillende redenen heeft de band besloten afscheid te nemen van hun oude bandnaam Daantje, voor de blues kenners onder ons, en verder te gaan onder de naam Levee Dwellers.

De Album cover van de Levee Dwellers – Leveling Up

Over de Cd

De CD die ik u allen nu wil voorstellen en aan of af mag prijzen is “Leveling Up” van de Levee Dwellers die uit de omgeving van Dordrecht afkomstig zijn. Na de eerste nummers van de CD te hebben beluisterd mag men stellen dat de Levee Dwellers een degelijke bluesband zijn die netjes en erg clean spelen. Na het openen van het eerste nummer Beware valt me meteen de zeer goed te genieten stem van de zangeres Danielle Eerhart op, die ik wel een echte blues voice vind hebben. Het nummer is ook een goede opener voor deze CD en is dan ook terecht als 1e nummer gekozen.

De band is duidelijk beter in de wat snellere nummers, want een slow blues als Hoodoo Man (het derde nummer van de CD) vind ikzelf duidelijk een van de mindere nummers. Op een groot deel van de nummers is er een rol voor de saxofoon van Jeroen Heselaars, maar ook weet Stefan Soares zijn gitaar wel duidelijk te laten klinken zoals dat een goed bluesgitarst betaamt. Vooral in On My Way vind ik hem een paar leuke klanken uit zijn gitaar persen die er mogen zijn. De ritmesectie bestaande uit Onno Röel drums en Ed Weede bas doet strak en netjes hun werk.

Conclusie

Over de CD kan ik verder zeggen dat het gewoon een degelijke blues-CD die niet direct vernieuwend is, maar gewoon de blues laat horen zoals men mag verwachten van een degelijke bluesband en daar is niets mis mee!